نانوایان: به ساز چه کسی برقصیم؟!/ عدم اطلاعرسانی صحیح دربارهی دستگاه نانینو از سوی متولیان، سهمیه آرد نانوایان جهرم را کاهش داد/چرا بازرسان بهداشت سالانه بیش از یک و نیم میلیون تومان از نانوایان پول دریافت میکنند؟!
برخی از فعالان تولید نان طی تماس با رسانهی اخبار جهرم عنوان کردند:
عدم اطلاعرسانی صحیح دربارهی عملکرد دستگاه نانیو باعث شده است سهمیهی نانوایان جهرم به مقدار قابل ملاحظهای کاهش یابد. متولیان امر میبایست با برگزاری کارگاههای آموزشی یا اطلاعرسانی صحیح، نانوایان را در جریان تغییرات دستگاه نانیو قرار دهند. چرا که پیروی نکردن از دستورالعملها باعث کسر سهمیهی آنها شده است. متأسفانه افراد غیرمتخصص برای نانوایان جهرم بدون حضور نانوایان و بدون کارشناسیهای لازم تصمیم میگیرند که کارساز نیست و بر مشکلات نانوایان نیز افزوده است.
اکنون نانوایان جهرم سردرگمند و نمیدانند به ساز چه کسی باید رقصید!! و هیچ کس هم پاسخگوی صحیح آنها نیست. این کاهش سهمیهی آرد باعث شده است نانوایان نتوانند ساعت پخت تحمیلی به نانوایان را رعایت کنند، چون با کمبود آرد مواجه هستند.
نانوایان همچنین گفتند این کسر سهمیهی آرد نانوایان جهرم بسیار مشهود است به طوری که پخت نان برای بسیاری از نانوایان دیگر مقرون بهصرفه نیست و در حال تعطیلی و ورشکستگی هستند و مغازههایشان را برای فروش گذاشتهاند و اگر متولیان امر فکری نکند، با این وضعیت بسیاری از نانوایان جهرم تعطیل خواهند شد.
با توجه به مصرف بالای نان در فصول پاییز و زمستان در جهرم، قطعاً با این کسر سهمیهها و مدیریت، در آینده، در تولید نان دچار مشکل خواهیم شد و صفهای طولانی جلوی نانواییها شکل خواهد گرفت.
اکنون نانوایان طبق بخشنامهی اتحادیه قبل، ساعات پخت را انجام میدهند. هیچگونه بخشنامه مبنی بر تغییر ساعات پخت از سوی متولیان امر به نانوایان اعلام نشده است.
همچنین نانوایان نمیدانند از هر کیسه نان چه مقدار نان باید تولید کنند و عدد تعریف شده در سامانه نانیو با عدد اعلام شده به نانوایان از سوی متولیان نان، متفاوت است.
فعال دیگری نیز گفت: اوایل استفاده از دستگاه نانیو اعلام کردند هر نفر با یک کارت بانکی میتواند تا ۱۰۰عدد قرص نان بخرد. بعدها عنوان شد فقط ۴۰عدد، و بعد ۳۵ عدد و اکنون نیز نانوایان سردرگم هستند و نمیدانند به هر نفر چند عدد نان باید داد.
عدم اطلاعرسانی مسئولان دربارهی خرید نان با کارت بانکی به مردم، باعث شده مردم همچنان با پول نقد اقدام به خرید نان کنند که از دید نانیو تخلف است و مشکلات بعدی برای نانوایان در پی دارد.
نانوایان از کیفیت آرد راضی نیستند، کیفیت آرد متغیر است و با آرد بیکیفیت نمیتوان نان با کیفیت تولید کرد، مسئولان لازم است بهصورت مستمر کیفیت آرد تولیدی را در شرکتهای آرد را بررسی کنند. نانوا زنجیرهی آخر در تولید نان است و باید مواد اولیه باکیفیت تحویل بگیرد تا نان باکیفیت تحویل مردم دهد.
بازرسان بهداشت سالانه بیش از یک و نیم میلیون تومان از نانوایان پول دریافت میکنند. و اگر نانوایی آن را پرداخت نکند محل نانوایی را پلمپ میکنند. این هزینه بابت چه چیزی از نانوایان دریافت میشود؟! آیا نانوا باید حقوق بازرسان بهداشت را پرداخت کند؟! چرا بهداشت در قبال وجهی که دریافت میکند کارگاه آموزشی اول برای کادر خود و بعد کارگران نانوایی تدارک نمی بینند تا نانوا توجیه و خواسته.های آنان را برآورده کند؟ به نظر میرسد بازرسان اخیر بهداشت نیاز به آموزش دارند و در حال حاضر طرح خود را سپری میکنند.