نمک؛ عامل اصلی افزایش فشارخون ایرانیها
به گزارش اخبار جهرم، «نمک کمتر، زندگی بهتر»؛ شعاری که عمل به آن میتواند تا حدودی از مصرف این سم سفید که منجر به افزایش فشارخون میشود، جلوگیری کند.
مهم ترین مسئله این که «فشارخون، اصلیترین عامل مرگومیر در جهان است».
مصرف نمک زیاد سبب پرفشاری خون شده و در نهایت به بیماریهای قلبی- عروقی که عامل اول مرگومیر در کشور است، منجر میشود.
میزان نمک مجاز مصرفی، کمتر از پنجگرم (کمتر از یک قاشق مرباخوری) در روز در افرد کمتر از ۵۰ سال است. افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی و مبتلا به فشارخون بالا توصیه به مصرف نمک بر اساس نوع بیماری زمینه ای و وزن فرد متفاوت است.
تا حد امکان مصرف نمک خود را کاهش دهید و البته نمک مصرفی شما باید از نوع تصفیه شده یددار باشد. البته نمک تصفیه یددار هم به اندازه سایر نمکها موجب افزایش فشارخون میشود.
در چند سال اخیر تبلیغات وسیع در خصوص بیضرر بودن نمک دریا در کشور مطرح است که این باور به شدت غلط است.
امروزه با توجه به سموم و آلایندههای موجود در آب دریاها نمیتوان نسبت به سالم بودن نمک برداشت شده از دریا مطمئن بود.
از طرفی برخی خانوادهها با توجیه اینکه سنگنمک نسبت به نمک تصفیه شده میتواند کمضررتر باشد مانند گذشته اقدام به مصرف سنگنمک میکنند که این موضوع نیز اشتباه است.
بیماری پرفشاری خون می تواند از کودکی آغاز شود. البته مانند سایر بیماریهای غیرواگیر قابل پیشگیری بوده و مهمترین اقدام در این زمینه، کاهش مصرف نمک است.
از دیگر عوارض جدی مصرف زیاد نمک ابتلا به پوکی استخوان است که یکی از مشکلات شایع سلامت در کشور ما می باشد.
«سمیرا رحمانیان- رژیم درمانگر»