آغاز برداشت جو از مزارع جهرم
به گزارش اخبار جهرم، زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم از برداشت جو مزارع شهرستان خبر داد و گفت:
در سال زراعی جاری با تلاش و همت کشاورزان منطقه ۲۴۰ هکتار جو در مزارع شهرستان کشت شد که اکنون به مرحله برداشت رسیده است.
امسال با توجه به وضعیت خشکسالی و قطعی مکرر برق در فصل زمستان، مشکلات زیادی برای کشاورزان ایجاد شده است و متأسفانه بخش اعظم مزارع دیم از چرخه تولید خارج شدند.
میزان جو تحت کشت، ۲۲۰ هکتار جو آبی (۱۰۰ هکتار بخش سیمکان، ۷۰ هکتار مرکزی و ۵۰ هکتار کردیان) و ۲۰ هکتار جو دیم است و پیش بینی می شود ۴۰۰ تن جو از مزارع برداشت شود.
آتش زدن بقایای گندم و جو در سطح مزارع به عنوان یکی از اقدامات خطرناک کشاورزان پس از فصل برداشت است. کشاورزان نباید به هیچ عنوان، بقایای گیاهی را بسوزانند چرا که این عمل موجب فقر شدید خاک از مواد آلی شده و حاصلخیری خاک را به شدت کاهش میدهد.
خاک خوب باید از ۲.۵ درصد مواد آلی برخوردار باشد که این مهم با برگرداندن بقایای گیاهی از جمله کاه و کلش ناشی پس از برداشت گندم و جو به خاک، تأمین میشود.