آغاز عملیات گرده افشانی در باغ های انجیر دیم شهرستان جهرم
به گزارش اخبار جهرم، مدیر جهاد کشاورزی جهرم از آغاز عملیات گرده افشانی درختان انجیر دیم در سطح ۷۰۰ هکتار باغ های بارور شهرستان خبر داد.
سجاد قناعتیان اظهار داشت: عملیات گرده افشانی شامل انتقال دانه گرده از میوه بَرانجیر به محصول درخت انجیر خوراکی توسط زنبور بلاستوفاگا می باشد و از اوایل خرداد آغاز شده و تا اواسط تیر ادامه دارد.
انتخاب نوع برانجیر و انجام عملیات گرده افشانی به صورت اصولی و فنی بر کیفیت و کمیت محصول تاثیرگذار است. همچنین انتخاب رقم مناسب منطقه، زمان رسیدن برانجیر، میزان دانه گرده، تعداد زنبور بلاستوفاگا و آلوده نبودن به زنبور شکارگر و نماتُد گرده خوار از شاخص های کیفیت برانجیر میباشد.
وی بهترین زمان بردهی را ساعات خنک روز اعلام کرد و گفت: درجه حرارت بالا، فعالیت زنبور بلاستوفاگا را کم می کند به نحوی که به ازای هر سه درجه افزایش دما ۲۰ درصد از عمر زنبور بلاستوفاگا کاسته می شود.
انتخاب ظرف مناسب گرده افشانی، زمان بردهی و نوع بَرانجیر می تواند تاثیر بسیاری بر کمیت و کیفیت محصول داشته باشد و بهترین ظرف لیوان کاغذی است.
به طور معمول ۳ تا ۷ مرحله عملیات بردهی در باغها انجام میگیرد که این عملیات در حدود ۳ تا ۴ هفته به طول می انجامد. این مقام مسئول در پایان گفت: پیشبینی میشود از انجیرستانهای دیم جهرم ۱۶۰۰ تن محصول برداشت شود.