آلزایمر چیست؟
نام خود را از آلویس آلزایمر، نورولوژیست آلمانی، گرفته است و رایجترین نوع اختلالات عصبی-شناختی عمده است که در آن، آسیب عصبی ممکن است ۳۰ سال پیش از ظهور اولین نشانه های ظاهری آغاز شده باشد.
آلزایمر ممکن است به صورت نقصهای پیشرونده در حافظه کوتاه مدت، نشانه های زبان پریشی، کنش پریشی و ادراک پریشی، قضاوت ضعیف، نقص در تصمیم گیری و سردرگمی نشان داده شود.
اولین نشانهها عبارتند از: تحریک پذیری، عدم تمرکز حواس، اختلالات مهم در حافظه کوتاه مدت، و سرانجام افراد، بیش از پیش سردرگم و گیج میشوند و ممکن است نتوانند معلومات عمومی مثل ترتیب حروف الفبا را به یاد بیاورند و در مکانهای آشنا راه خود را گم میکنند.
بسیاری از بیماران تغییر شخصیت میدهند و رفتار پارانوییدی پیش میگیرند، کلا تحریک پذیر شده و به دشواری میتوان آنان را کنترل کرد. سرانجام ، ممکن است به اندازهای ضعیف شوند که نتوانند از رختخواب بیرون بیایند. اغلب اطرافیانشان از رفتار عجیب و غیرقابل پیش بینی آنها رنج میبرند. به طور متوسط، پس از بروز اولین نشانهها ۱۰ سال طول میکشد که فرد مبتلا از دنیا برود.
عوامل خطر در این بیماری: سن- جنس (در زنان بیشتر از مردان هست)- ژنتیک-سابقهی نقص شناختی در خانواده- سابقه آسیب به سر- تحصیلات پایین.
جهت پیشگیری فعالیت فیزیکی و رژیمهای غذایی به همراه مقادیر زیادی ویتامینهای B6 ,B12 و اسید فولیک مفید میباشند.
بهنظر میرسد علل آلزایمر محصول مشترک وراثت و محیط میباشد لذا بهتر است موارد مهمی مثل ژنتیک بررسی شده و عوامل خطر را در خانواده مورد بررسی قرار داد تا بهمحض مشاهدهی اولین نشانهها درمانهای لازم انجام گردد.
سلامتی اولین لازمه ی شادیست…
مینا چترمینا: روانشناس بالینی و رواندرمانگر
شماره جهت پیامک رزرو وقت مشاوره ۰۹۱۷۵۳۱۳۱۴۳
آدرس دفتر مشاوره مینا چترمینا: جهرم، خیابان ۲۲ بهمن، روبروی خیام، طبقه سوم مجتمع پزشکی سهند، واحد ۳۰۲