آیا کپک روی آبلیمو و آبغوره خطرناک است؟
به گزارش اخبار جهرم، اگر شرایط دمایی نگهداری آبلیمو و آبغوره نامناسب باشد و در یخچال نگهداری نشود، کپکهای قهوهای تا سیاه بر روی لبه بطری چسبیده و بر سطح آبلیمو و آبغوره مشاهده میشود.
دقت شود که رنگ کپکهای مورد بحث قهوه ای تا سیاه میباشد.
عوارض ناشی از کپکها:
این کپک ها در انسان باعث ایجاد حساسیت و آلرژی می شود که در طولانی مدت ممکن است علائمی شبیه آسم ایجاد می کند.
طریقه اقدام و پیشگیری:
کل آبلیمو و آبغوره کپک زده باید دور ریخته شود ، یعنی نمی توان کپک را جدا و از باقی مانده استفاده نمود.
برای پیشگیری از کپک زده میتوان:
۱- بعد از پر نمودن شیشه از آبلیمو و آبغوره،شیشه را در آب جوش قرار دهید.این عمل باعث از بین رفتن باکتری ها و کاهش رشد قارچ می شود.در نتیجه احتمال کپک زدگی کاهش می یابد.
۲- همچنین می توان با ریختن مقداری روغن زیتون که سطح محصول را بپوشاند،از کپک زدگی آبلیمو و آبغوره تا حدودی جلوگیری کرد.
«دانیال فرهیخته – کارشناس بهداشت»