• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025
کل اخبار 2609اخبار امروز : 5
1

به بهانه‌ی روز جهانی آب؛ بحران کم‌آبی و خشکسالی در جهرم همه‌ی ما را تهدید می‌کند…

  • کد خبر : 9158
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱
به بهانه‌ی روز جهانی آب؛ بحران کم‌آبی و خشکسالی در جهرم همه‌ی ما را تهدید می‌کند…

به بهانه‌ی روز جهانی آب؛ بحران کم‌آبی و خشکسالی در جهرم همه‌ی ما را تهدید می‌کند… به گزارش اخبار جهرم، ایران بیش از ۱۸سال است به طور پیاپی خشکسالی را تجربه می‌کند. احداث سدهای غیرکارشناسی‌ روى رودخانه‌ها، حفر هزاران چاه مجاز و غیرمجاز، فقدان مدیریت درست آب، استفاده‌ی نادرست از آب (نظیر استفاده از آب […]

به بهانه‌ی روز جهانی آب؛ بحران کم‌آبی و خشکسالی در جهرم همه‌ی ما را تهدید می‌کند…

به گزارش اخبار جهرم، ایران بیش از ۱۸سال است به طور پیاپی خشکسالی را تجربه می‌کند. احداث سدهای غیرکارشناسی‌ روى رودخانه‌ها، حفر هزاران چاه مجاز و غیرمجاز، فقدان مدیریت درست آب، استفاده‌ی نادرست از آب (نظیر استفاده از آب آشامیدنی برای شست‌و‌شوی اتومبیل، حیاط، لباس‌شویی، ظرف‌شویی و آبیاری باغچه)، توسعه‌ی نامتوازن شهرها، گسترش شهرنشینی و در نتیجه‌ی آن، افزایش مصرف آب در شهرهای ایران، بحران آب را در ایران تشدید کرده است.

جهرم، نیز از بحران آب بی‌نصیب نیست، به طوری‌که جدی‌ترین و وحشتناک‌ترین مسئله‌ی حال حاضر و در سال‌های آینده، کمبود آب خواهد بود. توسعه‌ی روزافزون باغ‌ها در جهرم، حفر چاه‌های مجاز و غیرمجاز، فرورفتن عمق آب به بیش از نیم کیلومتر، دست‌اندازی به رودخانه‌ها، حفر استخرهای غیرمجاز و… موضوعاتی چالش‌برانگیز و نیازمند توجه جدی مسئولان و عزم همگانی است که هر جا آبی نباشد، آبادی هم نخواهد بود.

پیامدهای بحران آب در جهرم، تخریب محیط زیست و اراضی کشاورزی، گرم‌شدن و آلودگی هوا، آب، خاک، کاهش منابع طبیعی و نابودی جنگل‌ها و مراتع، کاهش منابع تولید انرژی، بحران آب، برق و گاز و بروز انواع بیماری‌ها بوده و خواهد بود.

نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به نقش کم آبی در تحولات سیاسی و اجتماعی نوشت: ۱۲ استان از ۳۱ استان ایران تا ۵۰ سال آینده تمام سفره‌های زیرزمینی آب‌شان را از دست می‌دهند که فارس نیز در جایگاه‌های بالای آن است. بر اساس این گزارش، با خشک‌سالی کامل، تقریباً نیمی از استان‌های ایران جمعیت زیادی(پنجاه میلیون نفر) مجبور به مهاجرت هستند.

فاجعه آنجاست که با مساحت ۱۶۴۸۱۹۵ کیلومترمربعی ایران، تعداد چاه‌های آب مجاز و غیرمجاز، حدود ۷۵۰هزار حلقه اعلام شده است. با توجه به این امر و مساحت شهرستان، یعنی در هر ۲ /۲ کیلومترمربع، یک چاه حفر کرده‌ایم! یعنی عملاً شهرمان را آبکش کرده‌ایم!

دکتر عکاشه، پدر زلزله‌شناسی ایران در مصاحبه‌ای گفت: برداشت بی‌رویه آب‌ زیرزمینی، عامل زلزله‌های کوچک است. آیا کسی به فکر اثرات منفی برداشت بی‌رویه‌ی آب در جهرم است؟

‼️به گفته‌ی دکتر کردوانی، پدر علم کویر‌شناسی ایران: «برخی خسارت‌ها جبران‌ناپذیر هستند، مثلاً وقتی می‌گوییم سطح آب در جهرم ۵۷۰ متر پایین رفته، یعنی این فاجعه جبران نمی‌شود.
ترويج شيوه‌های آبياری مانند قطره‌ای نيز گر چه در ظاهر بايد به كاهش مصرف آب بينجامد، اما در عمل همان‌گونه كه در جهرم تجربه شد، نه‌تنها اثری در كاهش مصرف آب ندارد، بلكه اثرات مخربی هم درپي خواهد داشت. مثلاً در جهرم كسي كه به روش آبی چهار هكتار باغ را آبياري مي‌كرد، با آمدن روش آبياري قطره‌اي سطح زير كشت را به چهل هكتار افزايش داد، نتيجه هم اين شد كه عاقبت سطح آب‌هاي زيرزميني ۲۰۰متر پايين‌تر رفت».

یکی از بزرگترین مشکلات جهرم چاه‌های غیرمجاز و تغییر کاربری غیرمجاز ۲۰ چاه صنعتی است. لازم به ذکر است ۵ مورد از این ۲۰ مورد چاه‌هایی است که باغ‌هایی با وسعت ده‌ها هکتار ایجاد کرده و با اضافه برداشت سالانه هزاران مترمکعب، سبب نقصان آب دهی چاه‌های آب شرب شهر می‌شود در منطقه حسین آباد قبله قرار دارند. در صورتی که جلوی اضافه برداشت چاه‌های صنعتی تغییر کاربردی یافته در این منطقه گرفته شود آب دهی چاه‌های آبفا بشدت بهبود خواهد یافت.

بدانیم که اگر آب تمام شود، برای هیچ کدام ما در «جهرم»، جایی نیست…

#یادداشت_روز_اخبار_جهرم

لینک کوتاه : https://khabarestanejahrom.ir/?p=9158

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.