تغذیه ی سالم برای دانش آموزان
سمیرا رحمانیان_مشاور تغذیه و رژیم درمانگر
با فرا رسیدن ماه مهر یکی از دغدغه های مهم والدین ،تهیه میان وعده مناسب برای فرزندان است.
تغذیه ی نامناسب و اشتباه دانشآموزان نه تنها باعث سوتغذیه و اختلال رشد می شود، بلکه آسیبهای روانی زیادی را در پی دارد که می تواند تا بزرگسالی فرزندان را درگیر کند!
به یاد داشته باشید:
کودکان و نوجوانان، عادات غذایی خود را در درجه اول، از والدین خود می آموزند و الگوی غذایی والدین و خواهر و برادر خود را الگو قرار می دهند!
گزینه های مناسب برای میان وعده های دانش آموزان عزیز عبارتست از:
لقمه نان و پنیر با گردو و یا سبزی، کره و مربا (مانند مربای به، سیب و هویج)
ساندویچ خانگی کتلت و یا کوکو، فلافل، شامی لپه، نیمرو، پوره سیب زمینی
میوه تازه و تمیز شسته شده مانند سیب، گلابی، هویج (پخته و یا خام)، پرتقال شیرین و انار دانه شده
خشکبار مانند انواع میوه های خشک ،انجیر، مویز، کشمش، توت خشک، خرما و یا برگههای خشک آلو و هلو
مغزیجات (ترجیحا خام و غیر شور) مانند بادام درختی، فندق و پسته (به تعداد کمتر) نخودچی
شیرینی و کیک کم شکر خانگی تهیه شده با آرد جوانه گندم، برنج، آرد گندم و پودر بادام، نارگیل، خرما و یا شیره انگور یا عسل، توپکهای خرمایی با پودر مغزیجات، لوز بادام یا نارگیل و در زمان خرید بیسکویت درسبد غذایی خود نوع سبوس دار را انتخاب کنید
مقویاتی مانند فرنی، حریره بادام، شله زرد و یا سمنو (برای کودکان لاغر و کم وزن)
نوشیدنیهایی مانند آب سیب تازه و شیر بادام نیز از دیگر گزینههای سالم برای تغذیه کودکان در مدرسه هستند.
به جای نوشیدن آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی های گازدار، فرزاندانتان را تشویق به مصرف انواع شیرهای پاستوریزه کنید.