جای خالی نان کامل بر سر سفره های مردم شهرستان
سمیرا رحمانیان _مشاور تغذیه و رژیم درمانگر
《در حال حاضر ۶۰ درصد سبد غذایی و تامین انرژی مردم ایران از نان تامین میشود!》
به گزارش اخبار جهرم، نان یکی از اجزای اصلی و ضروری سفره ایرانیها و قوت غالب مردم کشورمان به شمار میرود و به واسطه اعتقاداتی که از قدیم الایام در بین مردم وجود داشته، مورداهمیت و تکریم قرار میگرفته است. جالب است بدانید مصرف غلات تصفیه شده (نان سفید) یکی از اصلی ترین عامل خطر رژیم غذایی در مرگ زود هنگام است.
متخصصین تغذیه با توجه به افزایش بی رویه چاقی و بیماری های مزمن در کلیه گروههای سنی توصیه به مصرف نان های کامل می نمایند.
آرد کامل:
آردی است که از تبدیل گندم به آرد بدون حذف بخشی از سبوس آن حاصل می شود.
نان کامل به نانی گفته می شود که از آرد کامل، که ماده اصلی تشکیل دهنده خمیر است، تهیه شده و فرآیند تخمیر و پخت آن به صورت کامل انجام شده باشد.
نان کامل به رنگ دانه های گندم و طلایی بوده، عطر، طعم و ماندگاری بهتر و طولانی تری دارد. سرشار از سبوس و مواد مغذی مورد نیاز بدن است. هضم راحت تری دارد و باعث احساس سیری بیشتری می شود.
نان کامل به دلیل داشتن فیبر محلول و نامحلول باعث پیشگیری از بروز چاقی،بیماری های غیر واگیر(شامل فشار خون، دیابت،بیماری های قلبی و عروقی) و سرطان های مختلف به ویژه سرطان های دستگاه گوارش می شود.
همچنین مصرف نان کامل به ارتقاء سلامت جامعه با تامین فیبر مورد نیاز روزانه مردم کمک می نماید.
مصرف فیبر موجود در نان کامل از ایجاد یبوست و بواسیر جلوگیری نموده و همچنین به دلیل داشتن آهن ، باعث جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن می شود.
با وجود اثبات فواید بیشمار نان کامل برای سلامتی انسان، هنوز جای این نان در سفرههای مردم خالی است.
با توجه به این که هنوز مردم دسترسی مناسبی به نان سبوس دار ندارند، امید است با گسترش برنامه احیای نان کامل بتوان سلامتی و پیشگیری از بیماری ها را برای شهروندانمان به ارمغان بیاوریم.
اکنون انتخاب با شماست: نان سفید یا نان کامل؟