شستن مرغ خام یک اشتباه رایج!!
متأسفانه برخی از اشتباهها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آنها دشوار میشود. یکی از این اشتباههای رایج شستن مرغ خام است.
خیلی از افراد وقتی مرغ را خریداری میکنند بلافاصله آن را با آب شستشو و بستهبندی میکنند.
شاید به نظر خیلی عجیب باشد، اما برخلاف باور رایج میان افراد، شستن مرغ خام کاملا اشتباه است و نه تنها باکتریهای سطح آن را از بین نمیبرد بلکه به دلیل گسترش باکتری و عفونت میتواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.
شستن مرغ قبل از پخت و پز باکتری خطرناکی به نام “کمپیلوباکتر” را پخش میکند. این باکتری از طریق پاشیده شدن قطرات آب، باعث آلوده شدن لباس، تجهیزات پخت پز و سطح آشپزخانه میشود.
با شستن مرغ خام قبل از بسته بندی نه تنها مرغ تمیز نمیشود، بلکه آلوده تر نیز می شود.
این باکتری با پختن مرغ به راحتی از بین میرود.
راهکار
پس از خرید مرغ خام و قطعه بندی، آن را بسته بندی و در یخچال یا فریزر قرار دهید و قبل از مصرف آن را در آب جوش قرار دهید. با این کار باکتریهای آن به راحتی از بین میرود و سپس هرگونه که میخواهید آن را سرو نمایید.
شایع ترین علائم در افرادی که باکتری وارد بدن آنها وارد میشود دردهای شکمی، اسهال استفراغ ،معده درد و گرفتگی عضلات است.
همچنین پس از دست زدن به مرغ خام، دست های خود را به خوبی بشویید.
«دانیال فرهیخته – کارشناس بهداشت»