عدم رعایت بهداشت فردی، مهم ترین علت پلمب واحدهای صنفی در جهرم و خفر
عدم رعایت بهداشتی فردی در برخی از اصناف، بیشترین دلیل شکایات مردمی به سامانه رسیدگی به تخلفات بهداشتی ۱۹۰ در تعطیلات نوروز امسال بوده است.
دکتر محمد جعفر محبی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم:
از تاریخ ۲۴ اسفندماه سال گذشته تا ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۲، ۲۷۲۴ بازدید توسط کارشناسان بهداشت محیط از مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و… در شهرستان های جهرم و خفر صورت گرفته است.
در بازرسی های انجام گرفته ۹۸ نمونه مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت که موجب کشف و معدوم سازی ۶۱۵۰ کیلو گرم مواد غذایی غیر بهداشتی در این دو شهرستان شد.
در بازرسیهای انجام شده از اصناف شهرستانهای جهرم و خفر، برای ۴۴۱ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی، اخطاریه بهداشتی صادر شد که ۲۹ واحد صنفی به دلیل عدم اصلاح موازین بهداشتی و بی توجهی به اخطاریهها پلمب و تعطیل شدند.
تمام بازرسیها بهصورت شبانه روزی توسط کارشناسان بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه صورت گرفته که هدف اصلی آن ایجاد اطمینان در بهداشت عمومی شهرستان و برقراری آرامش برای مردم بوده است.
۱۳۸ مورد بازدید از تاسیسات آبرسانی شهری و روستایی نیز صورت گرفته است. ۱۲۳ نمونه آب برای سنجش سلامت انجام گرفته و تعداد کلرسنجی آب آشامیدنی ۱۲۴۹ مورد بوده است.
۲۹ واحد صنفی در تعطیلات نوروز امسال پلمب شده است. رعایت بهداشت فردی، بهسازی و شرایط اصولی ساختمان، ابزار و تجهیزات و… از موارد مهمی است که در بهداشت کاری اصناف به آن توجه می شود.
در تعطیلات نوروزی سال جدید، عدم رعایت بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک، دستکش و لباس کار مناسب از بیشترین علت پلمب اصناف بوده است.
آرایشگاه ها، نانوایی ها، رستوران ها، کافه ها، بیرون برها و… از اصنافی هستند که رعایت بهداشت فردی در آنها بسیار حائز اهمیت است.
۴۹ مورد شکایات بهداشتی در این بازه زمانی انجام گرفته است. عدم رعایت بهداشت فردی در برخی اصناف از بیشترین تماس های مردمی بوده است. شهروندان عزیز می توانند هر گونه تخلف بهداشتی را به سامانه شکایات تلفنی ۱۹۰ اعلام نمایند.