ناقوس مرگ بهخاطر چند میوه!
به گزارش اخبار جهرم، تحقیقات جدید نشان میدهد زبالههای سوزاندهشده، گازی سمی را در فضا منتشر میکنند که بر روی تغییرات آب و هوایی و سلامت انسانها تأثیراتی مخرب دارد.
در سالهای اخیر، برخی از باغداران جهرمی برای در امانماندن درختان و محصولات باغی از سرمازدگی، لاستیک، هیزم و زبالههایی را در محوطهی باغ میسوزانند که دود ناشی از آن، مناطق مسکونی و جادهها را دربرمیگیرد و باعث بروز مشکلات بسیاری برای شهروندان شده است.
در این میان لازم است مسئولان محیط زیست و جهاد کشاورزی شهرستان برای حل این مشکل، راهحلهای منطقی و علمی را در بحث پیشگیری از سرمازدگی فرا روی باغداران قرار دهند یا دستکم برای راههای پرهزینهی پیشگیری از سرمازدگی، تسهیلات یا وامهای کم بهره در نظر گیرند تا باغداران به جای استفاده از دود و آتش، آلودگی محیط زیست و به خطر انداختن سلامت مردم، روشهای مناسبتری را بهکار گیرند.
آتشزدن لاستیکها به دلیل تولید اکسیدهای گوگرد، گازهای هیدروکربن، Co ،CO2 در محیط باز میتواند خاک، آبهای سطحی و زیرزمینی را آلوده کند و تأثیرات سوئی مانند: تخریب لایهی ازن و افزایش گازهای گلخانهای را به دنبال داشته باشد. بنابراین آلودگی ناشی از این عمل، به شدت بر سلامت افراد و محیط زیست اثرات مخرب دارد و از عوامل اصلی ایجاد سرطان محسوب میشود. آلودگی هوا حتی با حادکردن مشکلات بیماران قلبی و تنفسی میتواند به مرگ آنان منجر شود.
بر اساس نتایج تحقیقات، ۳۴ ترکیب آلاینده از سوزاندن لاستیک حاصل میشود و آلایندههای هوای حاصل از آنالیز گازهای خروجی از سوزاندن لاستیک در فضای باز، ۱۳۰۰۰ برابر بیشتر از سوزاندن زغال سنگ در محفظه احتراق نیرگاهها هستند.
برخلاف باور عموم، آتشزدن لاستیک هیچ توجیه علمی ندارد، چرا که علاوه بر آلودگی شدید هوا، به دلیل تغییر سقف وارونگی دما، حرارت به طور مستقیم بالا میرود و تأثیر چندانی در افزایش دمای باغ ندارد، بنابراین به دلیل بیتأثیری قابل توصیه نیست. استفاده از توریهای پوششی، بخاریهای نوین، کودهای گرمایی، محلولهای ضدسرما، تقویت درختان با گوگردهای پتاسه و روی، آبیاری شبانهی باغها و… از راههای مؤثر، مجرب و علمی مقابله با سرمازدگی درختان است.