پرورش ماهیان خاویاری؛ فرصتی ارزشمند در همجواری با سد سلمان فارسی
به گزارش اخبار جهرم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر مدبر خطبه دوم نماز جمعه این هفته (نهم خردادماه ۱۴۰۴) شهر جهرم:
یکی از ظرفیتهای ارزشمند سرمایهگذاری در شهر ما، سد سلمان فارسی است. برخی از دکترای شیلات، که برخی در جهرم و برخی در شمال کشور فعالیت میکنند، پیشنهاد دادهاند که میتوان با رعایت کامل موازین و مقررات، از این ظرفیت بهرهبرداری اقتصادی مناسبی داشت.
منظور من فقط بهرهبرداری در زمینه گردشگری و تفریح نیست، هرچند اینها نیز باید ساماندهی شوند. نمیتوان جلو حضور خانوادهها و مردم اطراف را در این منطقه گرفت، بلکه باید آن را مدیریت کرد؛ مثلاً با احداث پارکینگ، سرویسها و فضاهای مناسب.
این سد منبع آب شرب مردم شهرستانهای قیر، خنج، اوز، گراش، لار، جهرم، و در آینده سیمکان است. برداشت آب ثانیهای هزار لیتر است. اما متخصصان گفتهاند با احداث حوضچههای پرورش ماهیان خاویاری ـ نه ماهیان گوشتی که آب زیادی میخواهند ـ میتوان از آب با حداقل مصرف بهرهبرداری اقتصادی کرد. چرا که سیستمهای پیشرفته تصفیه چندمرحلهای اکنون در این حوزه فعال هستند.
خاویار با واحد گرم خرید و فروش میشود، نه کیلوگرم! برخی از انواع خاویار گرمی ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارند. یعنی یک کیلو خاویار، صد میلیون تومان ارزش دارد. این محصول عمدتاً صادر میشود و ظرفیت اقتصادی بسیار بالایی دارد.
اگر مسئولان و شرکتهایی که مردم در آن سهامدار هستند همت کنند، میتوان این صنعت پرسود را در جهرم راهاندازی کرد. مشروط بر اینکه تمام مقررات منابع آب منطقهای رعایت شود.
باید کاری کرد که مردم ما دستشان در جیب خودشان باشد، و نیازمند یارانه و کمک دیگران نباشند. کسانی که به عزت و آقایی شهرشان فکر میکنند، باید به این ظرفیت نگاه ویژهای داشته باشند.