چایهای نامرغوب ننوشید!
چای یکی از پرمصرفترین نوشیدنی های جهان است.
نوشیدن یک فنجان چای تازه دم نقش زیادی در رفع خستگی ایفا میکند. اما متاسفانه بیشتر ما به دلیل مشغلههای روزانه به مضرات برخی از انواع چای دقت نمی کنیم.
بهترین نوع چای آن است که پس از دمکشیدن، برگهای آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوهای، با غلظت کم، مزهای گس و اندکی طعم تلخ داشته باشد.
چای معروف به «کله مورچه» نخرید!
چایهای موسوم به کلهمورچه از مخلوطکردن خردهها و پودر کهنهی چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند.
مضرات چای کیسه ای
نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که یک بسته چای کیسهای یا لیپتون بیش از ۱۱ میلیارد میکروپلاستیک را درون یک فنجان چای آزاد میکند این درحالی است که براساس شواهد، نوع پلاستیک مورد استفاده در چای کیسهای (پلی پروپیلن) میتواند باعث افزایش احتمال ایجاد جهشهای ژنتیکی و آسیب به سیستم غدد درون ریز و ناتوانی باروری در افراد شود.
تولید کنندگان چای در این باره ادعا میکنند برای اینکه کیسههای چای به خوبی بسته شوند و شکل خود را در آب داغ حفظ کنند باید از پلیمر پلاستیک استفاده شود و علاوه برآن استفاده از مواد غیرپلاستیکی برای تهیه کیسه چای بسیار گران است.
«دانیال فرهیخته – کارشناس بهداشت»