یک هشدار جدی/توجه به برچسب محصولات غذایی ضروری است.
《افزایش مصرف رنگ های خوراکی در محصولا غذایی خطرناک است!》
سمیرا رحمانیان _ کارشناس تغذیه و رژیم درمانگر
رنگ، یکی از مشخصات اصلی غذاهاست و به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده کیفیت و مرغوبیت غذا محسوب می شود.
در صنایع غذایی، استفاده از رنگ ها برای ایجاد فرآورده های جدید و یا بهبود محصولات ضروری است و به همین دلیل استفاده از رنگ ها در این صنعت روز به روز در حال افزایش است.
برخی از رنگ ها به منظور بهبود ظاهر و یا یکنواخت نمودن محصول مورد استفاده قرار می گیرند و بلامانع هستند.
اما در برخی موارد استفاده از رنگ ها به منظور پوشاندن عیوب و تقلبات مجاز نیست و باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشیم.
ضروری است که مصرفکنندگان به برچسب محصولات توجه کرده و به سمت انتخاب محصولات حاوی رنگهای طبیعی و ایمن بروند.
ضروری است والدین موقع خرید خوراکی های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیهای و نیز «مواد تشکیلدهنده» آن روی بسته بیندازند!
رنگ های مصنوعی و نگهدارنده های غذایی باعث بروز مشکلات یادگیری ،کاهش ضریب هوشی و اختلالات رفتاری در کودکان می شود.
تاثیر رنگ های خوراکی مصنوعی در ایجاد سرطان در حال بررسی است .
به همین جهت توصیه می کنیم موادخوراکی حاوی رنگ های خوراکی به ویژه در کودکان , با احتیاط و کم مصرف شود.
برخی از رنگ های خوراکی مصنوعی عامل ایجاد آلرژی و حساسیت می باشند.
اگر برای تزیین غذا یا شیرینی اصرار به استفاده از رنگهای مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید.
بهتر است به جای استفاده از رنگهای مصنوعی سراغ رنگهای طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگهای میوههایی چون آلبالو، توت فرنگی و … برای شیرینی یا نوشیدنیهای خود استفاده کنید.