اکتبر؛ ماه جهانی آگاهی دربارهی سرطان سینه
دانیال فرهیخته _کارشناس بهداشت
سرطان سینه، دومین علت مرگ و میرهای ناشی از سرطان در زنان است. هر دو دقیقه، یک زن به این سرطان مبتلا می شود.
با این حال، گزینههای جراحی و تشخیص زودرس، شانس بقای زنان مبتلا به این سرطان را بالا برده است. در این میان یک رژیم غذایی سالم اگرچه نمی تواند جادویی در برابر ابتلا به سرطان باشد اما پژوهش ها نشان می دهند که رعایت آن، به پیشگیری از سرطان سینه و حتی عود آن می تواند بسیار کمک کند:
سویا: محققان بر این باورند که اگر دختران در سنین نوجوانی دو بار در روز سویا مصرف کنند، در مراحل بعدی زندگی خود از مزایای ضد سرطانی این ماده بهره مند خواهند شد.
میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ: سرشار از پیشسازهای ویتامین آ یا همان کاروتنوئیدها هستند.
انواع توت: این میوه ها سرشار از ویتامین، مواد آلی و آنتی اکسیدان هستند و می توانند از سرطان سینه جلوگیری کنند. زغال اخته، با افزایش اثربخشی داروی تاموکسیفن در مبارزه با سلول های سرطان سینه، نقش بسزایی در مبارزه با این بیماری ایفا می کند.
چای سبز: چای سبز از سلول های شما در برابر عوامل محیطی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، محافظت می کند.
زردچوبه: حاوی یک ماده شیمیایی است که کورکومین نامیده می شود. این ماده در ترکیب با داروهای مشخص نقش مهمی در مبارزه با سرطان سینه ایفا میکند.
کلم بروکلی: طبق تحقیقات کلم بروکلی از رشد تومور جلوگیری کرده و مانع از گسترش سرطان در سایر نقاط بدن میشود.
سیر: سولفید آلیل موجود در سیر به چرخه سلولی نظم میدهد.
سیب: پوست سیب می تواند از گسترش سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند.
انار: انار حاوی ترکیبی است که می تواند از رشد سلولهای سرطانی به ویژه سرطان وابسته به استروژن جلوگیری کند.
ماهی: ماهی یک منبع مناسب برای پروتئین بدون چربی است.