حتما ماسک بزنید؛ اومیکرونهای جدید مستقیما ریه را هدف قرار میدهند
به گزارش اخبار جهرم، دکتر حشمتالله شاکری فوکال پوینت بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی جهرم:
در حال حاضر دو ساب واریانت اومیکرون بنام BQ1و XBB در آمریکا و اروپا شیوع پیدا کرده که در ایران هم سه بیمار مبتلا به این ساب واریانت ها شناسایی شده اند. با توجه به سرعت انتقال اين نوع جهش يافته بيماري كرونا، احتمال میرود وارد پيك هشتم بيماري شويم.
در ساب واريانتهای قبلي اوميكرون، ويروس مستقيما وارد گلو و بيني میشد و سيسيتم تنفس فوقاني را درگير میكرد اما در اين سويه جديد، ويروس مستقيما وارد ريه فرد مي شود و كم تر گلو و بيني را در گير مي كند. حتي اگر تست نمونه تشخيصي كرونا از افراد مبتلا به اين دو نوع ساب واريانت گرفته شود اكثرا منفی نشان داده میشود.
قطعا درگيری سيستم تنفسي خطرناك بوده و اين مي تواند آسيب هاي جدي به ريه وارد كند. سرفه، تنگي نفس و خلط خوني از ديگر علائم اين سويه جديد است. در موارد حاد اين بيماري احتمال مرگ و مير هم نيز وجود خواهد داشت كه بسيار نگران كننده است.
روزانه نزديك به ۱۵۰ بيمار براي ويزيت پزشكان متخصص به درمانگاه مراجعه مي كنند كه اكثرا مبتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگي معمولي هستند. تب، لرز، بدن درد، كوفتگي، گلو درد، آب ريزش بيني، از علائم بيماراني است كه به درمانگاه مراجعه مي كنند.
اين روزها آنفلوانزا يكي از بيماريهاي شايع سرماخوردگي در كودكان است. اكثر كودكاني كه به درمانگاه مراجعه مي كنند داراي علائمي مانند تب، لرز، گلو درد، آب ريزش بيني، سرفه مزمن و استفراغ بعد از سرفه هستند. همين طور برخي از كودكان زير ۶ سال دچار تشنج ناشي از تب هم شده اند.
در بيماري هاي سرماخوردگي مانند آنفلوانزا و همين طور كرونا اگر تب بيمار به مدت ۲ الي ۳ روز قطع نشود و تنگي نفس ادامه داشته باشد و همین طور تعداد تنفس بيمار (بزرگسال) بيش از ۲۰ عدد در دقيقه و تعداد تنفس بيمار( كودك) بيش از ۳۰ عدد در دقيقه شود حتما و در سريع ترين زمان بايد به متخصص عفوني مراجعه شود.
در سرماخوردگي معمولي كه بيمار داراي علائمي مانند عطسه، گلو درد و آب ريزش بيني است مي تواند با درمان هاي خانگي مانند مصرف مايعات گرم همچون تركيب آب جوش و عسل و يا آب ليمو تازه و عسل و همين طور خوردن لبنيات گرم و آب مركبات بيماري خود را درمان كند. در صورتي كه فرد داراي بدن درد خفيف است مي تواند از مسكن مانند استامينوفن استفاده كند.
در بيماریهاي ويروسي مانند سرماخوردگي خوردن آنتي بيوتيك به هيچ عنوان موثر نبوده و نتيجه اي براي بهبودي حاصل نمي كند.
با توجه به شناسايي ساب واريانت هاي جديد بيماري كرونا و احتمال شكل گيري پيك هشتم در كشور حتما بايد از ماسك استفاده نمود. همين طور رعايت فاصله اجتماعي و شستشوي دست ها از ديگر مواردي است كه بايد به آن توجه كرد.
با توجه به اينكه خيلي از افراد دز سوم و يادآور واكسن كرونا را دريافت نكرده اند و يا چند ماه از دز سوم و يادآور واكسنشان گذشته است قطعا ايمني در بدن افراد پايين آمده و چنانچه فرد مبتلا به كرونا شود شدت بيماري در آنها زياد خواهد بود. اين نكته حائز اهميت است كه دريافت واكسن به معناي آن نيست كه فرد هرگز به بيماري كرونا مبتلا نخواهد شد بلكه شدت بيماري در فرد كاهش خواهد يافت.