بیمسئولیتی در قبال قدمگاه جهرم
قدمگاه جهرم همچنان مورد بیمهری واقع شده و هیچ یک از مسئولین جهرم تا کنون اقدامی برای نصب درب مفقودشدهٔ قدمگاه نکردهاند. این در حالی است که همهٔ اقدامات حداقلی برای نگهداری قدمگاه متوقف شده است.
متأسفانه در جهرم توجهی به آثار تاریخی و میراث فرهنگی نمیشود. اگر رکوردی برای بیتوجهی به آثار تاریخی و باستانی وجود داشت عملکرد مدیران و مسئولین جهرم در صدر رکوردهای جهانی قرار میگرفت.
درب پشتی قدمگاه سالهاست مفقود شده که باعث ورود موتورسیکلت و تخریب قدمگاه شده است. به علاوه در طول سال هیچ نظافت و پاکسازی در قدمگاه انجام نمیگیرد؛ در فضای قدمگاه زباله و تهسیگار وجود دارد. هیچ تابلوی راهنمایی در قدمگاه نصب نشده تا ممنوعیتها از جمله ممنوعیت بالا رفتن از سقف قدمگاه را ذکر کند.
گذاشتن درب برای یک بنا حداقل کاری است که برای محافظت از آن میتوان انجام داد. مسئولین باکفایت جهرم از انجام حداقلها برای این بنای ازرشمند سر باز میزنند، تو گویی خصومتی با این بنای ارزشمند دارند.
قدمگاه یا آتشکده از یک سو به عنوان قدمگاه حضرت علی (ع) مورد احترام است و از سویی در زمان ساسانیان به عنوان یک آتشکده پرستشگاه خدای متعال بوده است. این دو ویژگی، اهمیت تاریخی و مذهبی ویژهای به قدمگاه میدهند.
متأسفانه مسئولین جهرم فکر میکنند که یا نباید کاری برای قدمگاه انجام دهند یا اگر انجام میدهند باید از این بنا استفادهٔ تجاری کنند و آن را به کافه، رستوران یا تفرجگاه تبدیل کنند — که در هر دو صورت منجر به تخریب قدمگاه میشود. وضع فعلی قدمگاه بیش از هر چیز ناشی از بیمبالاتی مسئولین شهر است.
بیملاحظگی بازدیدکنندگان دلیل دیگری برای این وضع نامساعد است. این در حالی است که سایر همتایان قدمگاه در کشور، از قبیل آتشکده یزد و قدمگاه نیشابور، در شرایط مساعدی به سر میبرند.
تصاویری از قدمگاه (آتشکده) در مقایسه با آتشکده یزد و قدمگاه نیشابور در این گزارش آمده است.
«محمود اکسیریفرد»