اهمیت خواب و رویا در روانشناسی
در دو اثر ارسطو به رویاها اشاره بسیار شده است. او رویاها را به عنوان نمایش دهندگان مشکلات روانشناسی در نظر میگرفت؛ که فروید نیز این موارد را تایید میکند.
رویا به عنوان فعالیت ذهنی و روانی انسان تعریف شده است تا زمانی که در خواب به سر میبرد.
بخشی از ماهیت رویا این میباشد که کوچکترین مسائل حس شده در طول خواب را به احساسات بسیار شدیدی تبدیل میکند. و این موضوع از دید روانکاوان میتواند کوچکترین مشکلات پنهان را بزرگ نمایی کند؛ مشکلاتی که در طول بیداری ممکن است از شناخت آنها باز مانده باشیم.
رویاها به دو دسته تقسیم میشوند. دستهی اول که فقط از حال و گذشته تاثیر میپذیرند و در آینده بی اهمیت میباشند و شامل اینسامنیا که باز تولید یک ایده مانند گرسنگی و برطرف کردن آن میباشد و یا فانتاسماتا که یک ایده را به صورت فانتزی به تصویر میکشد برای مثال کابوسها.
دستهی دوم رویاها شامل به تصویر کشیدن آینده میشدند که انواع آنها در زیر امده است: ۱. الهامهای مستقیم که در رویا صورت میگیرند. ۲. پیشگویی آینده. ۳. رویای نمادین” که به تعبیر نیاز دارد.”
بنابراین نیاز میباشد تا روانکاوان محتوای غیرقابل درک یک رویا را در روند درمان سریعا با محتوای قابل درک و ارزشمندتری جایگزین کنند.
از دیدگاه فروید رویاها مانند ذرهبینی هستند که اختلالات روانی پنهان شده در سایه را برای روانکاو آشکار میسازد.
در بسیاری از موارد رویا در کشف مشکلات روحی و روانی فرد به روانشناس کمک میکند و دغدغههای روحی فرد استنباط میشود و درمان فرد با متدهای مرتبط بسیار سریعتر صورت میگیرد.
مینا چترمینا: روانشناس بالینی و رواندرمانگر
شماره جهت پیامک رزرو وقت مشاوره ۰۹۱۷۵۳۱۳۱۴۳
آدرس دفتر مشاوره مینا چترمینا: جهرم، خیابان ۲۲ بهمن، روبروی خیام، طبقه سوم مجتمع پزشکی سهند، واحد ۳۰۲