نه افراط کنیم و نه تفریط
به گزارش اخبار جهرم، حجتالاسلام والمسلمین مدبر، امام جمعه جهرم در خطبههای نماز جمعه ۲۱ دیماه ۱۴۰۳:
امام حسن مجتبی علیهالسلام در یکی از حساسترین زمانهای عمر خود یعنی در بستر شهادت حرفهای جدی و مهمی بیان کردند؛ حضرت فرمودند اگر به دنیا دست پیدا کردید حلال دنیا حساب در آن است و حرامش عذاب و عقاب الهی در پی دارد و در مورد شبهاتش سرزنش در پیش دارید.
بنابراین حواستان باشد در دنیا استفاده کردن از حلالش هم حساب و کتاب دارد.
این چیزهایی که بعضیها را بازی داده؛ بعضیها را مشغول کرده؛ مثلاً اگر جایی استخدام شدید و یا میزی به دست آوردید قدری از قدرت دنیا به دست تو افتاد و چیزهایی از این قبیل و اگر قدرتی کسب کردید اگر ثروتی بدست آورید اگر خدایی نکرده به شهوتی دست پیدا کردید که میشود سوءاستفاده کرد حواستان را جمع کنید.
حضرت میفرمایند دنیا از نزد خود اینقدر تنزل بده که فکر کنید این چیزی که تحت اختیار تو است یک مُردار است.
بهگونهای که اگر وسط بیابان گیر کرده باشیم و بخواهیم از دنیا برویم از شدت گرسنگی چقدر از این مردار میخوریم قطعاً به اندازهای که بتوانیم زنده بمانیم و نجات پیدا کنیم.
امام مجتبی علیهالسلام میفرمایند: «دنیا را در نظر خودت این چنین بدان که دست پیدا کردم به یک مردار».
اگر ثروتی کسب کردید بگویید من دست پیدا کردم به مردار؛ اما اگر خواستید کمکی بکنید هرچه بیشتر بهتر؛ اما اگر خواستید برای خودت استفاده کنی دیگر اینطور حساب کنید که به حداقلها اکتفا کنیم.
آن چیزی که بزرگان دین الگوی کفاف قرار دادند برای ما و از خدا خواستند که برای خودشان و پیروان شیعیان اهلبیت این است که نه افراط کنید و نه تفریط دنبال زندگی باشید به اندازه کفاف.
حد کفاف در روستا، شهر، شهرستان و شهرهای بزرگ متفاوت است. شئون افراد با هم فرق میکند بهاندازهای که انسان عزتمندانه زندگی کند و با آرامش زندگی کند دغدغه معیشت نداشته باشد و بتواند به مسائل زندگی بهتر بپردازد آخرتش را آباد کند.
در روزگار ما و کشور ما بسیاری شاید بالای ۹۰ درصد مردم باید تلاش بکنند و مسئولان هم برایشان تلاش کنند که به الگوی کفاف برسند و اگر دنیا به دستتان رسید حضرت میفرمایند به قدر کفایت اکتفا کنید، نگویید مال خودم هست نگویید ثروت دارم میخواهم خوشی کنم و بریزوبپاش راه نیندازید.