بهترین روش پخت برنج چیست؟ برنج آبکش سالم تر است یا کته؟
سمیرا رحمانیان_ رژیم درمانگر
《با توجه به بررسی های صورت گرفته، میتوان گفت که از نظر تغذیه ای، برنج کته مغذی تر است؛ اما از نظر بهداشتی، برنج آبکش نسبت به برنج کته سالم تر است.》
یکی از سوالات پر تکرار در مورد پخت برنج این است که آیا پخت برنج به صورت آبکش بهتر است یا کته؟
تفکر رایجی که در مورد نوع پخت برنج در بین اکثر افراد جامعه وجود دارد، این است که زمانی که وزن مشخصی از یک برنج، به صورت کته پخته میشود، انرژی حاصل از آن، نسبت به زمانی که همین برنج به صورت آبکش پخته شود، بیشتر است.
در این خصوص میتوان گفت که ذات برنج، نشاسته است که شستن زیاد و یا آبکش کردن برنج نیز تأثیری بر میزان نشاسته برنج نخواهد داشت؛ بنابراین در اصل، بین برنج کته و برنج آبکش، تفاوتی از لحاظ میزان انرژی و چاق کنندگی وجود ندارد.
توجه داشته باشید در برنج کته چون در فرآیند پخت آبی دور ریخته نمی شود، این نوع پخت باعث حفظ ویتامین های موجود در برنج می شود.
در زمان پخت برنج بصورت کته به مراتب روغن کمتری نسبت به برنج آبکش مصرف می شود که منجر به کاهش کالری دریافتی می شود.
از آنجا که برنج کته زمان پخت کمتری دارد، قند خون سریع بالا نمی رود و در مديريت قند خون موثر است.
از طرفی برنج آبکش شده سم آرسنیک کمتری نسبت به برنج کته دارد. آب دور ریخته شده در برنج آبکش باعث کاهش آرسنیک برنج طبخ شده می شود.
سالم باشید…
کلینیک تغذیه و رژیم درمانی سمیرا رحمانیان _ با بیش از ۱۷ سال سابقه درخشان
جهرم_خیابان ۲۲ بهمن_ساختمان حکیم_طبقه سوم
در صفحه اینستاگرام S.rahmanian_diet با ما همراه باشید.