مقایسه تخم مرغ آب پز با نیمرو از نظر ارزش غذایی
تخممرغ آبپز و نیمرو از نظر ارزش غذایی شباهتهای زیادی دارند، اما تفاوتهایی نیز وجود دارد که بیشتر به روش پخت مربوط می شود.
در ادامه به مقایسه این دو نوع تخممرغ از نظر ارزش غذایی میپردازیم:
کالری و چربی
تخممرغ آبپز: به دلیل اینکه بدون روغن پخته می شود، کالری و چربی کمتری دارد. یک تخممرغ آبپز بزرگ(حدود ۵۰ گرم) تقریباً ۷۸ کالری و ۵ گرم چربی دارد.
نیمرو: به دلیل استفاده از روغن یا کره در پخت، کالری و چربی بیشتری دارد. اگر از یک قاشق چایخوری روغن برای نیمرو استفاده بشه، حدود ۱۲۰-۱۶۰ کالری و ۸-۱۰ گرم چربی خواهد داشت (بسته به نوع و مقدار روغن).
پروتئین
مقدار پروتئین در هر دو تقریباً یکسان است.
تخممرغ آبپز: حدود ۶-۷ گرم پروتئین
نیمرو: حدود ۶-۷ گرم پروتئین (تغییری در مقدار پروتئین ایجاد نمی شود، اما هضم آن ممکن است کمی متفاوت باشد).
ویتامینها و مواد معدنی
هر دو نوع تخممرغ حاوی ویتامینهای A، D، E، B12 و مواد معدنی مانند آهن، فسفر و سلنیوم هستند. اما:
در نیمرو، برخی از ویتامینهای حساس به حرارت (مثل ویتامین B) ممکن است تا حدی کم بشود.
جذب مواد مغذی
چربی موجود در نیمرو به جذب بهتر برخی ویتامینهای محلول در چربی (مثل ویتامین D و E) کمک می کند.
در تخممرغ آبپز، جذب این ویتامینها کمتره، چون چربی اضافی وجود ندارد.
کلسترول
میزان کلسترول در هر دو یکسان است(حدود ۱۸۶ میلیگرم در هر تخممرغ بزرگ)؛ اما روش پخت می تواند بر اکسیداسیون کلسترول تأثیر بگذارد. نیمرو به دلیل حرارت بیشتر، ممکنه کلسترول اکسید شده بیشتری داشته باشد.
بهترین پیشنهاد
مصرف تخم مرغ آبپز در کنار یک محصول لبنی ( مثل پنیر) که چربی لازم برای جذب ویتامین های محلول در چربی تخم مرغ رو فراهم می کند.
سالم باشید.
سمیرا رحمانیان _ رژیم درمانگر