• امروز : شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 28 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 26 April - 2025
کل اخبار 2742اخبار امروز : 0
3

شش مورد ابتلا به بیماری مالاریا در جهرم طی سال گذشته

  • کد خبر : 9711
  • ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳
شش مورد ابتلا به بیماری مالاریا در جهرم طی سال گذشته

شش مورد ابتلا به بیماری مالاریا در جهرم طی سال گذشته به گزارش اخبار جهرم، هایده پروین مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم از درمان ۱۸۳ بیمار مبتلا به مالاریا در این شهرستان از زمان آغاز برنامه حذف مالاریا خبر داد و گفت: مالاریا یک بیماری انگلی […]

شش مورد ابتلا به بیماری مالاریا در جهرم طی سال گذشته

به گزارش اخبار جهرم، هایده پروین مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم از درمان ۱۸۳ بیمار مبتلا به مالاریا در این شهرستان از زمان آغاز برنامه حذف مالاریا خبر داد و گفت:

مالاریا یک بیماری انگلی جدی و شایع در مناطق گرمسیر است که از طریق نیش پشه آنوفل آلوده منتقل می‌شود. این بیماری با علائمی مانند تب بالا، لرز، سردرد، استفراغ، دردهای عضلانی و اسهال ظاهر می‌شود و در صورت عدم درمان به موقع، می‌تواند منجر به عوارضی چون نارسایی کلیه، تشنج، گیجی، کما و حتی مرگ شود.

از سال ۱۳۸۵ تاکنون در مجموع ۱۸۳ بیمار مبتلا به مالاریا در جهرم شناسایی و درمان شده‌اند. در سال گذشته نیز ۶ مورد جدید از میان اتباع افغان که سابقه حضور در مناطق بومی مالاریا را داشته‌اند، گزارش شده است.

افغانستان یکی از مناطق بومی مالاریاست و بیشتر اتباع افغان مبتلا به مالاریا هستند و به دلیل درمان ناقص در کشور خود، بیماری در بدن آن‌ها عود می‌کند. ما وظیفه داریم این افراد را شناسایی و درمان کامل کنیم.

یکی از مهم‌ترین اهداف مرحله حذف مالاریا را تشخیص سریع و درمان به موقع است.

در مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت، از افرادی که سابقه سفر به مناطق آلوده مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان دارند، نمونه‌های تشخیصی تهیه می‌شود.

عدم همکاری برخی باغداران برای شناسایی و پیگیری موارد مشکوک و همچنین ورود غیرقانونی اتباع خارجی به شهرستان و حضور پنهانی آن‌ها در باغات، از چالش‌های اصلی ماست.

خدمات نمونه‌گیری و درمان مالاریا در سیستم بهداشتی کاملاً رایگان انجام می‌شود.

افراد مشکوک به بیماری می‌توانند در شیفت صبح (شنبه تا چهارشنبه) به آزمایشگاه غفوری در شهر و یا خانه‌های بهداشت در روستاها مراجعه کنند.

مالاریا در صورت تشخیص به موقع، تقریباً همیشه به طور کامل قابل درمان است. درمان باید بلافاصله پس از تأیید آزمایش شروع شود. داروهای ضد مالاریا بسته به شرایط بیمار، توسط پزشک تجویز می‌شود.

این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود و تنها راه انتقال آن، نیش پشه آنوفل آلوده است. پشه‌هایی که قبلاً فرد آلوده‌ای را نیش زده‌اند، می‌توانند انگل بیماری را به افراد سالم منتقل کنند.

برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، از محصولات دافع حشرات، پوشاندن کامل بازوها و پاها، پشه‌بند و نصب توری درب و پنجره‌ها را توصیه کرد می شود و در صورت بروز علائم، مراجعه سریع به پزشک ضروری است.

افزایش آمار مبتلایان شناسایی شده در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ (که ۲ مورد بود) نتیجه‌ی اقدامات هدفمند بوده است.

گزارش‌دهی منظم از سوی آزمایشگاه‌های خصوصی، نظارت هفتگی کارشناسان، برگزاری دوره‌های آموزشی برای پزشکان، مراقبین سلامت و شناسایی سریع موارد مشکوک از اقدامات کلیدی ما بوده است.

درمان سریع موارد مثبت به منظور جلوگیری از مرگ و گسترش بیماری، یکی از اولویت‌های ما در برنامه حذف مالاریاست.

لینک کوتاه : https://khabarestanejahrom.ir/?p=9711

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.