نقش تغذیه در بیماری کبد چرب!
سمیرا رحمانیان _ رژیم درمانگر
کبد یکی از اعضای مهم بدن است که نه تنها در سوخت و ساز بدن نقش دارد، بلکه به پاکسازی سموم از خون و بدن نیز کمک مینماید.
کبد چرب را در ۴ گرید تقسیمبندی میکنند که در گرید ۳ و۴ فیبروز و سیروز کبدی است که در این مرحله کبد وضعیت عملکردی نرمالی نخواهد داشت و نیاز به مداخلات درمانی و گاهی پیوند کبد است.
نقش تغذیه در بیماران مبتلا به کبد چرب
افرادی که به گرید ۱ و ۲ کبد چرب مبتلا هستند، می بایست که کالری دریافتی روزانه را کاهش داده و عادات غذایی خود را منطبق با رژیم مدیترانه ای پیش ببرند.
بدین صورت که نیمی از هر بشقاب غذایی که می خورید باید میوه و سبزیجات، یک چهارم آن پروتئین و یک چهارم دیگر آن نشاسته باشد.
بهتر است نان و برنج مصرفی حتما دارای سبوس باشد.
نیاز است از میوه ها و سبزیجات بیشتر و روغن های سالم تر از جمله روغن زیتون در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
همچنین غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس ،کالباس و دارای شکر و قند بالا را محدود نمایند.
این افراد بهتر است هرگز الکل و چربی های اشباع مثل روغن جامد، پیه، دنبه مصرف نکنند.
در کنار میل کردن غذاهای سالم، از چای سبز، عرق کاسنی، دمنوش زنجبیل و همچنین سیاه دانه با عسل طبیعی،زردچوبه ،سیر در برنامه غذایی روزانه استفاده کنند.
افراد چاقی که به کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند با کاهش ۵ تا ۱۰ درصد از وزن خود میتوانند به بهبود این بیماری کمک می کنند.
به یاد داشته باشید استرس مزمن یا طولانی مدت میتواند اثرات منفی بر کبد و پیشرفت کبد چرب داشته باشد.
پیشگیری و درمان کبد چرب :
• از رژیم غذایی سالم و اصولی و با نظر مشاورین تغذیه پیروی کنید
• پیاده روی روزانه داشته باشید
• با دیگران ارتباط برقرار کنید
• به اندازه کافی بخوابید.