بدخلقی
همه در مسیر زیستن روزهای بی حوصلگی و بدخلقی را تجربه میکنند. اما دفعات و شدت بروز این حالت در افراد متفاوت هست.
آنچه بنده طی سالها کار روانشناسی به آن پی بردهام، این است که مردم زیادی این مشکل را دارند اما هرگز دربارهی آن حرف نمیزنند و بر این باورند که بقیه به خودی خود خوشحال و پر انرژیاند و شادی نوعی تیپ شخصیتی است.
اگر بدخلقی را نقصی در مغز بدانیم، باور اینکه میتوانیم آن را تغییر دهیم بسیار سخت میشود.
یک تعریف این است که خلق به حالتی عاطفی گفته میشود که روی رفتار ما تاثیر میگذارد و ممکن است ساعتها یا روزها ادامه داشته باشد، برخلاف احساس که ممکن است فقط چند لحظه طول بکشد.
هنگامی که خلق بدی را تجربه میکنیم، احتمالا تحت تاثیر عوامل متعددی از محیط بیرونی و درونی ما بوجود آمده و این بدان معناست که می توانیم روی بهتر شدن حالمان کار کنیم و کنترل سلامت روانی و عاطفی خود را در دست بگیریم یعنی خلق و خو مولفه ی ثابتی نیست.
در بیشتر کتابها میخوانید که احساسات شما تحت تاثیر افکارتان است اما در واقع این مسئله رابطه ای دوسویه است. احساسات شما نیز می تواند افکاری که به ذهنتان میآید را کنترل کند.
تبعیت از “فقط مثبت فکر کنید” گاهی بشدت سخت است که معمولا تجویز میشود. در واقع اولین گام برای درک بهتر بدخلقی کسب آگاهی دربارهی جنبههای مختلف آن است که در هر فردی متفاوت و منحصر بفرد میباشد. و این با درمانِ فردی و کسب مهارت امکان پذیر خواهد بود.
مهمترین ابزار مقابله با بدخلقی این است که با تمرین و تکرار، مهارت شناخت جنبههای مختلف تجربیات مثبت و منفی تان را تقویت کنید.سپس به تحلیل جز به جز تجربیاتتان به کمک روانشناس بپردازید و نهایتا با جواب دادن به سوالات ذهنتان برای بهبود حالتان ایده بگیرید.
در نهایت بدانید که بدخلقی نشان دهندهی نیازهای برآورده نشدهی فرد میباشد.
موفق باشید…
مینا چترمینا: روانشناس بالینی و رواندرمانگر
شماره جهت پیامک رزرو وقت مشاوره ۰۹۱۷۵۳۱۳۱۴۳
آدرس دفتر مشاوره مینا چترمینا: جهرم، خیابان ۲۲ بهمن، روبروی خیام، طبقه سوم مجتمع پزشکی سهند، واحد ۳۰۲.