تاب آوری (resiliency)
به گزارش اخبار جهرم، تاب آوری مهارت است و مثل همهی مهارتها آموختنی است.
تاب آوری ابعاد گوناگونی دارد شامل: قدرت سازگاری، خود مدیریتی، رشد و توانمند سازی، بازسازی و ترمیم زندگی، حفظ سلامت روانی، غلبه بر مشکلات اعم از مالی، اجتماعی و جسمی.
ویژگی افراد تاب آور چیست؟
آنان دارای احساس ارزشمندی هستند. مهارت حل مسئله دارند، مهارت اجتماعی، خوش بینی و همدلی را بلدند. در راستای بهدست آوری این ویژگیها نیاز به آموزش توسط روانشناسی خبره کمک موثری خواهد بود و افرادی که دنبال یادگیری این ویژگیها هستند باید چالش پذیر باشند.
در زیر راههایی که به افزایش مهارت تاب آوری کمک میکنند ذکر میکنیم:
ارزش قائل شدن برای خود و بالا بردن عزت نفس، هدف گذاری، آگاهی نسبت به هیجانات و دیدگاههای منفی خود، تقویت مهارتهای ارتباطی و تلاشگر و مسئولیت پذیر بودن و خود مراقبتی.
افراد تاب آور چگونه رفتار میکنند؟
افرادی آگاه به خود هستند یعنی نسبت به افکار، هیجانات و رفتارهای خود آگاهی دارند و توانایی کنترل و تاثیرگذاری بر فعالیتهای روزانه و شخصی خود را دارند و نهایتا دارای منبع کنترل درونی هستند. واقع بین هستند و میپذیرند که وجود موانع در زندگی طبیعی و غیرقابل انکار است. خود را قربانی شرایط فرض نمیکنند و دیگران را مقصر سختیهای خود نمیدانند. کمال پرست perfectionism نیستند و از خودپذیری بالایی برخوردارند. متناسب با موقعیت میتوانند در خواست کمک کنند.
در واقعیت تاب آوری تنها راه سعادت و سلامت میباشد.
مینا چترمینا / روانشناس و رواندرمانگر