راهکارهایی برای والدین جهت دور کردن نوجوانان از گوشی و تبلت
۱. فعالیتهای اجتماعی و دوستانه را تشویق کنید: جلسات هفتگی خانوادگی یک روز خاص از هفته برای گپ زدن و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید.
ورزشهای گروهی و خانوادگی مثل پیادهروی یا دوچرخه سواری و… که باعث تقویت پیوندهای خانوادگی میشود.
۲. تشویق به عضویت در گروه های مختلف هنری یا فرهنگی مثل موسیقی، تئاتر، کتابخوانی، جهت ارتباط با همسن و سالان و آشنایی با افراد جدید. فعالیتهای داوطلبانه مثل کمک به نیازمندان یا پاکسازی محيط زیست که حس مسئولیت پذیری و همبستگی اجتماعی را تقویت میکند.
۳. ایجاد محلهای بدون تکنولوژی در خانه: اتاقهای بدون دستگاه که تنها کتاب یا بازیهای فکری در آن وجود دارد. اتاق خواب بدون دستگاه.
۴. تنظیم ساعت خاموشی برای دستگاهها هر روز یک ساعت مشخص جهت استفاده و ساعات دیگر خاموش کردن دستگاهها و جا دادن در یک محل خاص. زمانهای بدون گوشی در زمان غذا یا زمان خواب.
۵.تشویق به انجام فعالیتهای فیزیکی مثل بازیهای رومیزی یا فکری از جمله شطرنج یا پازل که باعث تقویت حل مسئله و مهارت اجتماعی میگردد. کتابخوانی گروهی و نقد کتاب… باعث تعامل و تفکر میگردد.
۶. کارگاهها و دورههای آموزشی در زمینه های مختلف مثل عکاسی، آشپزی، کدنویسی، سخنرانی، یا مهارت زندگی و روانشناسی که در دفاتر روانشناسی معتبر برگزار میگردد که فرصت خوبی برای ملاقات با افراد و گسترش دایره اجتماعی میگردد.
۷. برگزاری جشنها و مهمانیهای خانوادگی و دوستانه مثل مراسم نوروز و تولد و… جشنهای موضوعی همراه با بازی و رقابت گروهی.
۸. نقش مهم والدین به عنوان الگو: والدین خودشان باید رفتارهایی را نشان دهند که دوست دارند فرزندشان انجام دهد.
روزگارتان شادمان…
مینا چترمینا: روانشناس بالینی و رواندرمانگر
شماره جهت پیامکِ رزرو وقت مشاوره
۰۹۱۷۵۳۱۳۱۴۳
آدرس دفتر مشاوره مینا چترمینا: جهرم، خیابان ۲۲ بهمن، روبروی خیام، طبقه سوم مجتمع پزشکی سهند، واحد ۳۰۲.