روایت شاهدان عینی چهارم آبانماه ۱۳۵۷؛ سالروز اقدام انقلابی شهید فرداسدی در جهرم
به گزارش اخبار جهرم، چهارم آبان سال ۱۳۵۷ یادآور حماسهی شهید حسن فرداسدی در ترور سرهنگ کمال تصاعدی، رییس شهربانی وقت و فرماندار نظامی جهرم است که افتخار اقدام انقلابی را به نام این شهر ثبت کرد، هرچند خود جهرمی نبود.
این ترور در میدان مصلی جهرم رخ داد و فرداسدی از معرکه گریخت و با کمک مردم جهرم پنهان شد. به روایت شاهدان عینی، یکی از شعارهای راهپیمایی مردم بعد از چهارم آبان ۱۳۵۷ این بود:
تصاعدی ترور شد
شاه تو منتظر باش
پس از این ترور، شهید فرداسدی داخل کوچهی دبستان مرصع هنری رفت و در منزل آقای امرالله تشکری پناه گرفت و سلاح ژ۳ خود را زیر پیشهای نخل روی پشتبام پنهان کرد. با غروب خورشید، آقای امرالله تشکری و آقای گرگین وی را با ماشین به باغی در خیابان حرم تا حرم فعلی بردند و او را در اتاقک باغ مخفی کردند.
متأسفانه به صورت اتفاقی، مُخبر جهرمی ساواک متوجه مخفیگاه شهید فرداسدی شد و او را دید و به شهید وعده داد برایت پتو و غذا میآورم، اما ماموران نظامی را برای او آورد.
وقتی که فرداسدی پس از چند روز اختفا، با اطلاع جاسوس ساواک دستگیر شد، مردم خشمگین شدند و با هجو مخبر برای او این شعار تمسخرآمیز را سرودند:
رحمت به شیر اسدی
ب…ی چقدر پول اَسدی؟!
جمعی از رندان جهرمی نیز بعد از این واقعهی تلخ، با استفاده از شعار رژیم ستمشاهی بیتی طعنهآمیز سرودند:
خدا، شاه، میهن
گر بگیرد اولی جان پلید دومی
ملتی آسوده، آزاد گردد سومی!
فرداسدی پس از دستگیری به شیراز و سپس تهران منتقل شد، اما چنان شجاع بود که به روایت بازپرسش، حتی یک ذره و یک لحظه هم از کاری که انجام داده بود، پشیمان نبود.
با پیگیریهای متنفذان جهرمی و با وجود صدور حکم اعدام برای فرداسدی، به دلیل برخورد زمان حکم وی با انقلاب مردم ایران، حکومت شاه مجال اعدام وی را نیافت و فرداسدی از زندان ستمشاهی آزاد شد، در حالی شکنجههای بسیاری را در زندان قصر تهران تحمل کرده بود.
فرداسدی بعد از انقلاب به جهاد سازندگي در كردستان اعزام شد و پس از مدتي به سرپرستي ادارهی كل مخابرات ناحیهی ۹تهران منصوب شد. با شروع جنگ تحميلي راهي جبهه و در عمليات ثامنالائمه(حصر آبادان)، رمضان و والفجر از پيشتازان بود و در يكي از عملياتها از ناحيه کمر مجروح شد.
شهید فرداسدی در عملیات والفجر ۴ مسئول مخابرات گردان عمار بود و در سال ۱۳۶۲ در منطقهی پنجوین در ۲۷ سالگی به شهادت رسید.
خیابانی در جهرم حدفاصل میدان مصلی تا میدان راهنمایی و رانندگی را به نام این شهید قهرمان، نامگذاری کردهاند.
#روزی_روزگاری_جهرم