عبدالوهاب هنر؛ بانی انجمن ادبی هنر جهرم
به گزارش اخبار جهرم، میرزا عبدالوهاب وهابی، متخلص به هنر فرزند ابوالحسن زادهی سال ۱۲۶۴ در جهرم بود. پدر و پدربزرگ و جد وی از شاعران قدیم جهرم بودند و جد وی، ابوالحسن هنر(متوفی ۱۲۲۲ و مدفون در قبرستان شاهحاجات) خود قصیدهی بلند مشهوری در نعت پیامبر اکرم به نام «جام جم» سروده بود.
عبدالوهاب نزد شیخ محمدکاظم و حاج علی اکبر قسوری(معروف به حاجی مدیر) و حیدر خوشنویس در جهرم درس خواند و مدتی نیز شاگرد ملامحمد صادق زاهدانی در مدرسهی هاشمیهی شیراز بود.
وی سپس به جهرم بازگشت و مدتها در سمت ریاست انجمن شهر جهرم و سپس در شیر و خورشید سرخ جهرم خدمت کرد و در وقایع سیاسی شهر جهرم در دههی سی و چهل تأثیرگذار و طی یکی از وقایع مدتی نیز به تهمتی در ارگ کریمخانی شیراز محبوس بود. خانهی هنر در زمان پهلوی اول در املاک موروثی آنان در روستای صادقآباد ساخته شد و امروزه یکی از منازل تاریخی جهرم به شمار میرود.
عبدالوهاب هنر در سال ۱۳۴۲ انجمن ادبی هنر را به پاس مقام ادبی جدش، حکیم شیخ ابوالحسن هنر بنیاد گذاشت. اعضای آن در آغاز شاعران برجستهی جهرم چون: ابوطالب طوفان، ابوالقاسم سالاری(فرماندار وقت جهرم)، آذر صرافپور، حسین حقایق، رباب تمدن، سیمیندخت وحیدی، سید محمد مساوات، غلامعلی مهربان، سید نصرالله موسوی فرد و فخری ناصری بودند.
عبدالوهاب هنر سرانجام در سال ۱۳۵۱ در جهرم درگذشت.
وی در اشعار خویش تخلص هنر را برگزیده بود قطعه شعری به نام شهر جهرم و زیباییهایش در کتابچه یادی از یک دوست بزرگوار آمده است. این کتاب یادبود درگذشت شادروان عبدالوهاب هنر و به کوشش مرحوم محمد عطار تمدن در سال ۱۳۵۱ در تهران است. از خاندان هنر و هنری، آثار خیر دیگری در جهرم چون: مدرسه مرصع هنری و کلینیک تخصصی جلالالدین هنری به جا مانده است.