• امروز : پنج شنبه - ۱۳ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 3 - رجب - 1446
  • برابر با : Thursday - 2 January - 2025
کل اخبار 2201اخبار امروز : 0
0

نقش روغن ها در سلامت بدن

  • کد خبر : 8064
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
نقش روغن ها در سلامت بدن

نقش روغن ها در سلامت بدن چربی‌ها و روغن‌ها به عنوان یکی از گروه‌های غذایی در بالای هرم غذایی قرار دارند. حتی الامکان باید سعی شود به میزان کم روغن‎‌‌ مصرف شود و یا به عبارتی در مصرف روغن خسیس باشید! شرط انتخاب روغن مناسب: در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقدار […]

نقش روغن ها در سلامت بدن

چربی‌ها و روغن‌ها به عنوان یکی از گروه‌های غذایی در بالای هرم غذایی قرار دارند.
حتی الامکان باید سعی شود به میزان کم روغن‎‌‌ مصرف شود و یا به عبارتی در مصرف روغن خسیس باشید!

شرط انتخاب روغن مناسب:

در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود و مواد غذایی با حرارت ملایم تفت داده شوند.

همچنین از غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن و حرارت دادن زیاد روغن خودداری شود.
انواع روغن‌های مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند، اما روغن‌هایی که دارای مقادیر و نسبت مناسبی (امگا ۶ به امگا ۳، کمتر از سه به یک) از اسیدهای چرب ضروری هستند از نظر تغذیه‌ای ارجحیت دارند مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط.

برخی مطالعات نشان می دهد که روغن کانولا علاوه بر داشتن اسیدهای چرب امگا سه و امگا شش، حاوی گاما اوریزانول است که این ماده شاید بتواند در کنترل قند و چربی خون کمک کننده باشد.

روغن‌های جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب مضر (اسیدهای چرب اشباع و ترانس) هستند که خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.
طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت بزرگسالان باید مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند.

شهروندان در هنگام خرید روغن به برچسب ارزش تغذیه ای محصول توجه کرده و مواد غذایی بدون چربی ترانس یا ترانس بسیار پایین را انتخاب کنند.

شکلات، انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شیرینی، دونات، کراکر، کوکی، پنیرهای پیتزا از نوع تاپینگ (نوعی چربی تهیه شده از روغن)، برخی از روغن‌های نیمه جامد و چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند.

برخی غذاها مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز به طور طبیعی دارای مقدار کمی اسید چرب ترانس می‌باشند!

سمیرا رحمانیان – کارشناس تغذیه و رژیم درمانگر

لینک کوتاه : https://khabarestanejahrom.ir/?p=8064

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.