اهمیت تغذیه در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان
طبق آمار حدود ده درصد از زنان جوان، دارای یک اختلال هورمونی به نام “سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)” هستند.
افزایش تولید هورمونهای مردانه در این بیماری میتوانند باعث اختلالات متابولیک و مشکلاتی در تولید مثل می شوند.
علائم:
رشد موهای زائد در قسمت سینه،صورت و زیر بغل ، ایجاد لکههای قهوه ای پوستی در ناحیه گردن یا زیر بغل، دردهای شدید و آزاردهنده در ناحیه لگن ،عدم تخمک گذاری وقاعدگی نامنظم از علایم ابتلا به تنبلی تخمدان هستند.
خطرات:
زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، در صورت عدم کنترل علائم، در خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، سرطان آندومتر (رحم) و بیماری های قلبی هستند.
اهمیت تغذیه:
بهترین عادت غذایی برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک این است که کربوهیدرات کمی را در رژیم غذایی خود گنجانده و در عوض چربی سالم بیشتری مصرف کنند.
رژیم غذایی کتوژنیک می تواند یکی از رژیم های مفید در کنترل علایم و بهبود وزن این بیماران باشد.
این بیماران نباید هیچ یک از وعدههای غذایی را حذف کنند.
حذف وعدههای غذایی میتواند سطح قند خون را پایین بیاورد و منجر به میل بیشتر به غذا و زیادهروی در خوردن شود!
افراد مبتلا به این بیماری باید از مصرف مواد غذایی زیر به علت افزایش التهاب در بدن خودداری کنند:
غذاهای سرخ شده (سیب زمینی سرخ شده، چیپس سیب زمینی، چیپس ذرت و مرغ یا ماهی سرخ شده)
چربیهای اشباع شده مانند کره یا مارگارین
گوشت قرمز، از جمله همبرگر، رست بیف و استیک، گوشت فرآوری شده و هات داگ
تنقلات فرآوری شده: کیک، کلوچه، آب نبات
غلات آماده شده با قند بالا مثل گرانولا
نوشیدنیهای قندی مانند نوشابه، چای و نوشیدنیهای ورزشی
آرد تصفیه شده، نان سفید، نان باگت و پاستا
سمیرا رحمانیان _ رژیم درمانگر