اهمیت تغذیه در بیماران مبتلا به واریس
سمیرا رحمانیان- رژیم درمانگر
بیماری واریس زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی شما به دلایل مختلف بیش از حد گشاد و پرخون میشوند.
در این صورت رگها متورم و برآمده به نظر میرسند و رنگ آنها قرمز یا بنفش متمایل به آبی دیده میشود.
رگهای واریسی و خونی برآمده که اغلب روی پاها ظاهر میشوند، میتوانند ناراحت کننده و ناخوشایند باشند.
در حالی که عواملی مثل ژنتیک و سبک زندگی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند، نباید اهمیت و تاثیر تغذیه در ایجاد بیماری واریس را نادیده بگیریم.
رژیم غذایی شما تاثیر مستقیمی بر سلامت رگها دارد.
ویتامین E، ویتامینهای B کمپلکس ویتامین C، از جمله ویتامینهای مناسب برای واریس هستند که استفاده از آنها در دوران ابتلا، نتایج مثبتی را در پی دارد.
لازم به ذکر است که مس، یک مکمل خوراکی برای واریس است که میبایست در رژیم غذایی واریس، گنجانده شود.
غذاهای غنی از این ویتامین ها مثل انواع میوه ها و توتفرنگی ،دانه چیا، جو دو سر و دانه آفتابگردان ،بادام و فندق ،شکلات تلخ که غنی از فیبر و آنتیاکسیدانها هستند که با تجزیه فیبرین و کم کردن فشار روی رگها باعث بهبود بیماری واریس میشوند.
نوشیدن آب میتواند به کاهش علائم واریس کمک کند به اندازه کافی آب بنوشید
غذاهای پر نمک، فرآوردههای گوشتی دارای نیترات بالا مثل سوسیس وکالباس بیکن و… باعث افزایش فشار خون و احتباس آب در رگها میشوند بهتر است که زیاد این قبیل غذاها را مصرف نکنید.
علاوه بر توجه به موارد فوق جهت درمان رگ های واریسی:
• وزن خود را مدیریت کنید و آن را متعادل کنید
• یبوست های مزمن را با اصلاح شیوه زندگی درمان کنید
• مراقب مصرف الکل باشید
• از ایستان طولانی پرهیز کنید و ورزش را فراموش نکنید.
جهت اطلاعات بیشتر در پیج اینستاگرام s.rahmanian_diet با ما همراه باشید.