• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025
کل اخبار 2609اخبار امروز : 5
3

ماجرای تصویر مرحوم آیت‌الله سیدعبدالحسین نجفی لاری پشت سر رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴

  • کد خبر : 9139
  • ۰۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳
ماجرای تصویر مرحوم آیت‌الله سیدعبدالحسین نجفی لاری پشت سر رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴

ماجرای تصویر مرحوم آیت‌الله سیدعبدالحسین نجفی لاری پشت سر رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴ به گزارش اخبار جهرم، پیام نوروزی رهبر انقلاب در مکانی جدید برای مخاطبان ضبط شد، با جستجوی تصاویر می‌توان فهمید این مکان دفتر رهبر انقلاب است. در این دفتر و روی کتابخانه‌ای، دو تابلو خودنمایی می‌کنند، اولین تصویر از […]

ماجرای تصویر مرحوم آیت‌الله سیدعبدالحسین نجفی لاری پشت سر رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴

به گزارش اخبار جهرم، پیام نوروزی رهبر انقلاب در مکانی جدید برای مخاطبان ضبط شد، با جستجوی تصاویر می‌توان فهمید این مکان دفتر رهبر انقلاب است.

در این دفتر و روی کتابخانه‌ای، دو تابلو خودنمایی می‌کنند، اولین تصویر از حضرت امام خمینی است و تصویر دیگر که کمی ناواضح است تصویری از مرحوم آیت‌الله العظمی سید عبدالحسین لاری است.

شاید عکس مرحوم آیت الله سیدعبدالحسین لاری پشت رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴ بی جهت نباشد.

آیت الله نجفی لاری ویژگی‌هایی داشت که این روز‌ها برای همه ما معنادار و قابل الگوبرداری است: ویژگی‌های ظلم‌­ستیزی، تدبیر، عقلانیت و مدیریت مرحوم نجفی لاری که همراه با تقوای سیاسی و مجاهدت‌های فراوان از جمله آنهاست.

تحریم خروج سرمایه از داخل و سرمایه گذاری برای تولید

استقلال اقتصادی هم بدون سرمایه‌گذاری و حفظ آن در داخل کشور امکان پذیر نیست که این موضوع یکی از تاکیدات و مواضع علمای اسلام از جمله آیت الله نجفی لاری در جنگ‌های اقتصادی علیه دشمنان و کشور‌هایی بوده که علیه مسلمین توطئه می‌کردند.

ماجرای فتوای تاریخی آیت الله لاری در حرام اعلام کردن خروج پول و سرمایه از کشور

آیت‌الله عبدالحسین لاری که از زمره‌ی علمای شاخص مشروطه است در پاسخ به سؤالی درباره‌ی استفاده از کالا‌های بلاد کفر، فرمود:
«امروز آنچه پول از بلاد اسلامیه به بلاد خارجه می‌رود، اعانت به اعداء دین و استعداد کفار است برای ریخت خون [از]اسلام و مسلمین و حرام است استعمال آنها سیاستاً و دیانتاً حفظاً للاسلام والمسلمین مگر در صورت اضطرار.»
یکی از مواردی که آیت‌الله لاری در طول زندگی خود بر دوری از آن تأکید می‌کرد، بحث استعمال اجناس خارجی به‌ویژه کالا‌هایی که روس‌ها و انگلیسی‌ها وارد کشور می‌کردند بود. چرا که این دو دولت جدی‌ترین دشمنان ایران بودند. علاوه بر اینها ایشان معتقد بود که نباید پول از کشور اسلامی به کشور بیگانه برود و باعث تقویت دشمنان و استعمارگران و وابستگی اقتصادی و به تبع آن وابستگی سیاسی مسلمانان به دشمنان‌شان شود. آیت‌الله نجفی لاری این نوع وابستگی را حرام می‌دانستند. ایشان برای اینکه مردم بهتر صحبت او را بپذیرند خودش لباس وطنی می‌پوشید و ساده‌زیست بود.

در سفر آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۱۳۶۷ شمسی به جهرم، ایشان بر سر مزار آن مرحوم حاضر شدند و به قرائت فاتحه‌ای پرداختند. در آنجا پلاکارد‌هایی از جملات و عبارات مرحوم نجفی لاری نظیر فتوا‌های ضداستعماری و ضداستکباری نصب شده بود. ایشان با خواندن آنها فرمودند: رازی که من را به مرحوم نجفی لاری علاقه‌مند می‌کند همین تعبیراتی است که از ایشان موجود است.

در آن زمانی که آیت‌الله خامنه‌ای به جبهه رفته بودند، مرحوم آیت‌الله سیدحسین آیت‌اللهی نوه‌ی مرحوم نجفی لاری که آن زمان امام جمعه‌ی جهرم بودند نقل می‌کند که یک شب آیت‌الله خامنه‌ای ما را برای شام دعوت کردند. ما به محل اقامت ایشان رفتیم و شام را با هم صرف کردیم. بعد از صرف شام من به گمان اینکه ایشان احتمالاً حرف‌هایی با فرماندهان جنگ دارند و من نباید وقت ایشان را بگیرم بازگشتم که ایشان دنبال من فرستادند و گفتند که ما با شما این حرف‌ها را نداریم و درباره‌ی جد ما پرسیدند که بحث زیادی هم بین ما شد تا آنجا که من خاطره‌ای را که برادرم از پدرم شنیده بود برای ایشان نقل کردم. ماجرا این بود که یک روز مرحوم لاری می‌بیند کالسکه‌ای در فیروزآباد فارس در حال حرکت است. می‌پرسد این کالسکه چیست؟ مشخص می‌شود افراد سوار بر آن چند کاردار و سفیر خارجی و مستشار روس هستند. به محض اطلاع از این موضوع حال ایشان به شدت منقلب می‌شود به‌گونه‌ای که سه روز لب به غذا نمی‌زند و می‌گوید آن غیرت مسلمانی کجاست که دشمن خارجی می‌تواند این‌طور در کشور اسلامی به راحتی حرکت کند؟
ایشان نقل می‌کند که رهبری پس از شنیدن این ماجرا فرمودند «ای کاش یک جو غیرت این مرد بزرگ در میان برخی سران کشور‌های اسلامی بود تا این‌گونه تن به ذلت ندهند» و بعد فرمودند «فتوای آن مرحوم درباره‌ی اجناس خارجی با اینکه ده‌ها سال پیش صادر شده، اما هنوز زنده است و برای امروز ما راهگشا است و باید فراروی استقلال اقتصادی ما قرار گیرد.»

آیت الله سید عبدالحسین نجفی لاری در ۴ شوال ۱۳۴۲ق برابر با ۱۹ اردیبهشت ۱۳۰۳ش، پس از بازگشت از اقامه نماز جمعه در منزل خود درگذشت. مرقد او در محله کوشکک شهر جهرم به مقبره «آقا» مشهور است.

لینک کوتاه : https://khabarestanejahrom.ir/?p=9139

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.